Behov av att skriva

Satt och funderade häromdagen på varför jag skriver blogg. Varför jag har haft bloggar genom åren.


Varför jag finner det meningsfullt att skriva, även om det inte kanske alltid är så många som läser. Jag tror att det bottnar sig i ett behov att formulera det jag funderar på. En känsla av att jag vill förmedla det jag tänker på för att veta om någon annan också tänker så. Stöta och blöta lite. För jag funderar mycket, ibland kanske för mycket. Fördelen med att skriva ner det är att ingen avbryter och att man har mer tid för att hitta rätt uttryck.


Nu har jag mer tid till att fundera, kanske detta också gör att jag kan få mer tid till att skriva, formulera mig.



/Ninni

Tillbaka igen


Kom hem igår efter att jag och killen varit i Finland på en öde ö där jag har tillbringat många av mina somrar.


Det är något speciellt med att komma dit. Det är inte hela tiden helt behagligt eftersom man tvingas varva ner och det är något som inte kommer helt naturligt för mig. När jag väl landat och varvat ner brukar jag fundera på livet, vardagen. Plockar blåbär och låter tankarna vandra och bearbetar det som behövs, man funderar och känner in sådant som man vanligtvis inte hinner med. När jag sen varit där ett tag brukar jag nå punkten att jag vill komma tillbaka till vardagen igen, hoppa upp på hästen. Kanske vill jag också ändra saker och se till att vardagen ser annorlunda ut.


Nu när jag är tillbaka i vardagen allt börjar sakta rulla igen. Jag tar med mig resultaten från mina funderingar och jobbar framåt.


/Ninni



RSS 2.0